ΣΥΝΤΑΓΕΣ - kerkinifarm

Go to content

Main menu:

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
 
 
Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΚΑΡΜΟΥΤΣΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΙ ΤΟΝ ΚΑΒΟΥΡΜΑ ΚΕΡΚΙΝΗΣ

Η εκπομπή του Mega «χωρίς συνταγή», έκανε πρεμιέρα από το μαγευτικό τόπο μας, και ο Δημήτρης Σκαρμούτσος επέλεξε να μαγειρέψει καβουρμά Κερκίνης…

 
 
ΒΟΥΒΑΛΙ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 5 ΜΕΡΙΔΕΣ:
- 1,1/5 κιλό βουβαλίσιο κρέας
- 120γρ.κοκκινο κρασί
- 1/2φλ.τσαγιου ελαιόλαδο
- 1 ντοματοπελτέ
- Δαφνόφυλλα
- Μαύρο πιπέρι σε κόκκους
- Κόκκινο γλυκό πιπέρι
- 2 κρεμμύδια
- 1 πράσινη πιπέρια και 1 κόκκινη πιπέρια
- 1κουτ.σουπας μουστάρδα "απαλή ή καυτερή"
- αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε το βουβαλίσιο κρέας σε μεγάλα κομμάτια, το αλατίζουμε το πασπαλίζουμε με κόκκινο πιπέρι, το αλείφουμε μουστάρδα, το περιχύνουμε με το κόκκινο  κρασί προσθέτουμε τα δαφνόφυλλα, τα κρεμμύδια, τον ντοματοπολτέ και το ελαιόλαδο, το μαρινάρουμε αν θέλουμε από το προηγούμενο βραδύ στο ψυγείο. αν πάλι βιαζόμαστε  προχώραμε αμέσως στο ψήσιμο.

Αφού το βάλουμε στη γάστρα προσθέτουμε νερό τόσο όσο να σκεπάσει τελείως
, επιπλέων καλύπτουμε τη γάστρα με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο, την καπακώνουμε και τη βάζουμε στο φούρνο στους 250 βαθμούς για 1 ώρα  περίπου έπειτα χαμηλώνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς για 2 ώρες ακόμη.
Το σερβίρουμε με χυλοπίτες ή κους κους.

καλή σας όρεξη!

ΟΜΕΛΕΤΑ ΜΕ ΒΟΥΒΑΛΙΣΙΟ ΚΑΒΟΥΡΜΑ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 2 ΜΕΡΙΔΕΣ:
-
1 φέτα βουβαλίσιος καβουρμάς
- 4 αυγά
- 100 γρ. βουβαλίσιο τυρί (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε τον βουβαλίσιο καβουρμά σε κύβους και τον βάζουμε  σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε σιγανή φωτιά να μαλακώσει και να βγάλει όλο του το λάδι.
Προσθέτουμε τα αυγά αφού τα χτυπήσουμε πρώτα σε ένα μπολ.
Όταν ροδίσει το γυρίζουμε και προσθέτουμε το τυρί.
Σκεπάζουμε το τηγάνι με ένα καπάκι για να λιώσει το τυρί.
Η ομελέτα μας είναι έτοιμη για σερβίρισμα.
Αν δεν μπορείτε να βρείτε βουβαλίσιο τυρί χρησιμοποιήστε τυρί φέτα.


Καλή σας όρεξη!

ΒΟΥΒΑΛΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ:
- 1 κιλό βουβαλίσιο κρέας
- 2 καρότα
- 2 μανιτάρια
- 1 κρεμμύδια
- 1 πράσινη και 1 κόκκινη πιπεριά
- λίγο μαϊντανό
- 3 φύλλα δάφνης
- μπαχάρι σε κόκκους
- αλάτι και πιπέρι
- 500 γρ. σάλτσα ντομάτας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σοτάρουμε το κρέας σε δυνατή φωτιά μέχρι να κοκκινίσει από όλες τις πλευρές.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα καρότα, τις πιπεριές σε φέτες, και τα μανιτάρια.
Όταν σοταριστούν όλα μαζί, προσθέτουμε και τα μπαχαρικά, το αλάτι και τη σάλτσα.
Μόλις πάρουν μια βράση όλα μαζί, προσθέτουμε νερό μέχρι να σκεπαστούν καλά όλα και κλείνουμε το καπάκι της χύτρας. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 40 λεπτά.
Το κοκκινιστό μας είναι έτοιμο.

Το σερβίρουμε με ταλιατέλες ή ρύζι.

Καλή σας όρεξη!

ΚΡΕΑΤΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΒΟΥΒΑΛΙΣΙΑ ΟΥΡΑ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4-5 ΜΕΡΙΔΕΣ:
- 1 βουβαλίσια ουρά
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 3-4 καρφάκια γαρύφαλλο και 3-4 κόκκους πιπέρι μαύρο
- Ένα κλαδάκι δεντρολίβανο
- Λίγο θυμάρι και 2-3 φύλλα δάφνης
- Σέλινο και μαϊντανό
- 4-5 μετριες πατάτες σε κυβάκια
- 5 μέτρια καρότα σε ροδέλες
- 1 μεγάλη καρδιά σελινόριζα σε κυβάκια
- 1 φλιτζάνι ρύζι "προαιρετικά"

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το χαράζουν σταυρωτά το πάνω μέρος του σε βάθος ενός εκατοστού καρφώνουμε τα γαρύφαλλα  και σοτάρουμε ελαφρά με λίγο ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε  και τα λαχανικά μαζί με τα υπόλοιπα μυρωδικά μας.
Αφού τα σοτάρουμε όλα αυτά βάζουμε το ζωμό που έχουμε  από την ουρά που έχουμε βράσει προηγουμένως.
Για το βράσιμο της  βουβαλίσιας ουράς χρειαζόμαστε μια βαθιά κατσαρόλα με 2-2,5 νερό και τη βράζουμε για2 ώρες περίπου σε σιγανή φωτιά ή 45-60 λεπτά σε χύτρα ταχύτητας αν δεν έχουμε χρόνο.
Όταν βράσουν  τα λαχανικά στο ζωμό προσθέτουμε την και ουρά αν θέλουμε την καθαρίζουμε από τα κόκαλα.
Τέλος βάζουμε και το αλάτι και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση όλα μαζί και η σούπα μας είναι έτοιμη.

Καλή σας όρεξη!


Αν δεν μπορείτε να βρείτε ουρά από βούβαλο ζητήστε  κότσι
(ποντίκι βουβαλίσιο).
Κάνει επίσης νόστιμη σούπα
, το μυστικό είναι ότι βγάζουν και τα δυο πλούσιο ζωμό.
Απαραίτητη προϋπόθεση για πεντανόστιμη σούπα!

100% ΒΟΥΒΑΛΙΣΙΑ ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΜΕ "ΒΑΣΙΛΙΚΗ" ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ:
Μια Ελληνική κλασσική πρόταση που σίγουρα θα σας εκπλήξει με την βουβαλίσια γεύση της αλλά και την υψηλή διατροφική της αξία.
2 συσκευασίες 100% βουβαλίσια σουτζουκάκια των 500 γρ.

Για τη σάλτσα:
- 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, περασμένα από τον τρίφτη
- 5 ντομάτες, περασμένες από τον τρίφτη
- 1 κ.σ. πελτέ
- 1 σκελίδα σκόρδου (προαιρετικά)
- 3 κόκκοι μπαχαριού
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Φύλλα βασιλικού.

Εκτέλεση:
Ανοίγετε την συσκευασία και τοποθετείτε τα σουτζουκάκια σε ένα ταψάκι.
Ψήνετε στο φούρνο για 15-20 λεπτά στους 180˚C, γυρνώντας τα από όλες τις πλευρές κάθε φορά για να ψηθούν ομοιόμορφα.

Για τη σάλτσα: Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το λάδι και μόλις ζεσταθεί σοτάρουμε το κρεμμύδι. Προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε και μια σκελίδα σκόρδο για περισσότερο άρωμα.
Ρίχνουμε τις ντομάτες και τον πελτέ, το αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, το μπαχάρι και τα αφήνουμε όλα μαζί σε μέτρια φωτιά να σιγοβράσουν.
Μετά από 5 -10 λεπτά, λίγο πριν δέσει η σάλτσα συμπληρώνουμε τα ψιλοκομμένα φύλλα βασιλικού.
5 λεπτά πριν βγάλετε τα σουτζουκάκια από το φούρνο ρίχνετε τη σάλτσα και τα αφήνετε για άλλα 7 με 10 λεπτά να ψηθούν.

Συνοδέψτε τα με ρύζι, κους κους η ακόμα και με χυλοπίτες!  


 
 
 
 
Επικοινωνία - Μετάφραση

     

 
 
 
 
 
 

Φορέας Διαχείρισης
Λίμνης Κερκίνης

Ξενώνας - Ταβέρνα
"ΜΟΡΦΗ"

Ξενοδοχείο
Εστιατόριο
PAVLIS"

Ξενοδοχείο
Εστιατόριο
"VILLA BELLES"

Ξενώνας - Ταβέρνα
Περιηγήσεις
"ΟΙΚΟΠΕΡΙΗΓΗΤΗΣ"

Τα πάντα
την Κερκίνη

 
Back to content | Back to main menu